06 20 245 54 69

Információ, telepítés menete

Információ, telepítés menete

Kérjük olvassa el tanácsainkat a legalapvetőbb dolgokat illetően.

Mi a klímaszerelés menete?

Klímaszerelés előtt meg kérjük ügyfeleinket, hogy értéktárgyaikat pakolják el a munkaterület körül. Mivel a szerelés minimális kosszal jár, kollégáink ipari porszívót használnak a faláttöréseknél és egyéb fúrásoknál. A hűtőköri vezetékeket a cseppvízzel és kommunikációs kábelekkel együtt esztétikus kábelcsatornában vagy fali horonyba építik. Esztétikus kábelcsatornáink 65*50-es méretűek, melyek lekerekítettek. A klíma beltéri egységét a mennyezettől 8-12 cm-rel lejjebb szükséges felszerelni, hogy a beltéri egység magára tudja szívni a helyiség levegőjét. A beltéri egység felszerelése után következik a hűtőköri hálózat összecsövezése, mely vegytiszta rézcsővel és párazáró szigeteléssel van körbevonva. Ezt követi a kültéri egység felszerelése melyet oldalfali klímatartó konzolra és rezgéscsillapító gumibakra helyezzük. Erkélyeken, teraszokon, műanyag talpakra helyezzük, könnyebb tisztán tartás érdekében. Megfelelő hűtőköri csövezés után a csőhálózat vákuumozása, valamint a rendszer hűtőközeggel való feltöltése szükséges. A klímaszerelés utolsó fázisa, a próbaüzem. Kollégáink mérőműszerekkel méréseket végeznek, hogy megfelelően működik-e a klíma rendszer

Miért fontos karbantartani és tisztítani a klímát?

Garanciális berendezéseknél a gyártó minimum évi egy, esetenként kétszeri karbantartást ír elő, amit általában tavasszal és ősszel végzünk. Amennyiben szeretnéd készüléked garanciáját és megfelelő hatásfokát megtartani, hosszabb élettartamát biztosítani, egészséges környezetben élni, akkor muszáj szakemberre bízni ezt a munkát.

Mi károsíthatja a klíma berendezést?

A klímaberendezés használata során nagy mennyiségű levegőt szív át a beltéri egység hőcserélőjén a készülék, ami különböző szennyeződéseket hozhat magával. Ezek a szennyeződések a nem karbantartott berendezéseknél idővel lerakódhatnak a hőcserélő felületén, ami nagyban károsítja a berendezést kielégítő működését.

Milyen betegségeket okozhat a klíma?

A nem szakember által, megfelelő rendszerességgel takarított klíma beltéri egységben kialakulnak a baktérium, gomba, penész telepek. A berendezés elindításakor és üzemeltetésekor a helyiség levegőjébe juttatják a kórokozókat. Onnan tüdőnkbe jutva elősegítik a légúti megbetegedések kialakulását. Például legionellózis („A” tipusos tüdőgyulladást okozhat). A rendszeres és szakember által végzet klímakarbantartás megelőzheti ezen gomba és baktérium fajok megtelepedését berendezésükben. Így biztonságban tudhatják egészségünket.

Mik a klíma karbantartásának fázisai?

Cseppvíz hálózat ellenőrzése -Beltéri egység baktérium mentesítése speciális vegyszerrel
-Elektromos egységek átvizsgálása, bekötések ellenőrzése
-Légszűrők tisztítása, fertőtlenítése
-Nyomás értékek ellenőrzése (hőfok vizsgálata)
-Berendezés üzemelésének tesztelése
-Garanciajegy kitöltése

Mennyi ideig tart egy klímaberendezés telepítése?

Rendszerint egy klímaberendezés telepítése 2-4 órát vesz igénybe. Munkánkért minden esetben felelősséget vállalunk. Munkavégzésünk során a falfúrásból, illetve faláttörésből származó szállóport és törmelékeket ipari porszívó segítségével távolítjuk el. A munka befejezése után a munkaterületet tisztán adjuk át ügyfeleinknek.

A légkondícionálók működése

Az általánosan ismert klímaberendezések - az úgynevezett split (osztott) klímák - egy kültéri és egy beltéri egységből állnak. Ezeket csővezeték köti össze, melyben hűtőközeg áramlik. Ez a hűtőközeg szállítja a lakásból kivont hőt a kültéri egységbe, mely ott kerül leadásra. A beltéri egység hőcserélőjébe érkező folyékony halmazállapotú hűtőközeg elpárolog, ami hőt von el a környezetétől, hűtő hatást gyakorol a ventilátorral rajta átáramoltatott levegőre. A hűtőközeget ezután a kültéri egységben lévő kompresszor a kondenzátorba nyomja. A kondenzátor után a rendszerben egy fojtószelep található, amely nagy ellenállást ad a kompresszor által pumpált közegnek. A felmelegedett és megnőtt nyomású, cseppfolyós hűtőközeg a kondenzátorban a ventilátor közreműködésével leadja a hőt, lehűl, majd folytatja útját a beltéri egység hőcserélője (párologtató) felé, és a körfolyamat ismétlődik.